Icon

Vastgoed CV opzetten

Een vastgoed CV opzetten zorgt voor een hoog rendement. Hoe hoog is uw winst ongeveer en wat zijn de verstandigste keuzes om te maken? Verhuurrendement adviseert u graag.

Een vastgoed CV opzetten

verhuurrendement cv

Een vastgoed CV is een commanditaire vennootschap, waaraan u kunt deelnemen door een bedrag over te maken aan de eigenaar van het CV. U verkrijgt dan geen rente, maar u profiteert wel van de winst die het project maakt. Bent u initiatiefnemer van een vastgoed CV, dan vormt u het vennootschap samen met andere beleggers. Als eigenaar of starter van een vastgoed CV, bent u beherend vennoot en fungeren de beleggers als commanditaire vennoten. Omdat een vastgoed CV opzetten fiscaal gezien transparant is en omdat de opbrengsten ervan onder gebracht kunnen worden in box 3 trekt een dergelijke constructie veel belangstellenden.

Vastgoed CV opzetten: voordelen en nadelen

Wilt u zelf een vastgoed CV opzetten en dus beherend vennoot worden binnen de CV, dan bent u belast met het voldoen aan verplichtingen van het fonds, maar bent u ook verantwoordelijk voor de eventuele verliezen van het CV. Het voordeel van een CV boven een andere constructie is dat een commanditaire vennootschap geen rechtspersoonlijkheid heeft. In het geval van het aankopen van woningen of winkelpanden kunt u eraan denken om de panden aan te kopen en onder te brengen in een stichting. U stelt een aantal jaar vast als verhuurtermijn, waarna u de panden weer verkoopt. Omdat de huizenprijzen nu laag liggen, is dit een goed moment om een vastgoed CV op te zetten. Tegen de tijd dat u weer wilt verkopen, zullen de huizenprijzen hoger liggen. Bovendien profiteert u in de tussentijd van een hoog rendement als u het huis verhuurt. Hoe u dat het best kunt doen binnen een vastgoed CV kunnen verhuurspecialisten van Verhuurrendement u precies vertellen.