Icon

Rendement Vastgoedfonds

Rendement VastgoedfondsVoordat u gaat investeren in onroerend goed, is het belangrijk om het rendement vastgoedfonds vast te stellen. Door middel van een proefberekening, afhankelijk van diverse factoren, kan Verhuurrendement dat voor u doen.

Rendement vastgoedfonds berekenen

verhuurrendement cijfers

Hoe hoog het rendement uit uw investering zal zijn, moet de toekomst uitwijzen. Maar door een proefberekening te maken waarin enkele variabele factoren worden ingecalculeerd, kunt u al wel een ruw idee krijgen van de toekomst. Bovendien hebben eerdere ervaringen van Verhuurrendement al uitgewezen dat er snel een hoog operationeel rendement behaald kan worden: tot wel 8%!

In een berekening worden natuurlijk uw inkomsten bepaald. Die bestaan uit de huurprijs en de jaarlijkse (ingecalculeerde) huurverhoging. Deze opbrengst zal dus elk jaar gaan stijgen. Van de opbrengst van het appartement, de woning of de studentenkamers, betaalt u de jaarlijkse uitgaven. Die bestaan uit de aflossing van de hypotheek, de VvE-kosten, de rente over de hypotheek, het beheer (verzorgd door 123Wonen) en de ozb (onroerende zaak belasting).

Verhoog rendement vastgoedfonds

Als u gaat beleggen in vastgoed, heeft u natuurlijk ook te maken met eenmalige kosten. U koopt een appartement of woning aan, waardoor de koopprijs en de overdrachtsbelasting tot de kosten behoren. Ook betaalt u aan de administratieve en juridische afwikkeling van uw aankoop: de notariskosten, de hypotheekakte en de kadasterkosten. Wilt u de hulp van 123Wonen inschakelen bij het aankopen en verhuren van een woning? Dan betaalt u daaraan ook een bedrag.
Het rendement vastgoedfonds verschilt dus per investeerder (wat is uw eigen ingelegde geld?), het object (studentenhuis, woning of appartement) en de plaats of buurt waarin u koopt. Verhuurrendement kan u adviseren hoe u uw vastgoedfonds zo verstandig mogelijk samenstelt. Op die manier komt u snel tot een hoog rendementspercentage en geniet u van een gezonde en solide belegging.