Icon

Soorten Vastgoed en Rendement

Soorten Vastgoed en RendementBij het doen van investeringen in onroerend goed zijn er verschillende soorten vastgoed en rendement waaraan u kunt denken. Verhuurrendement informeert u hier graag over.

Soorten vastgoed en rendement: meer informatie

Voor particulieren is het al een hele tijd zeer rendabel om recreatiewoningen aan te kopen en te verhuren. Een dergelijke belegging biedt zekerheid (de huizen staan er over dertig jaar nog en u heeft vaste inkomsten) en bovendien maakt u gebruik van de btw-teruggave. Het nadeel van een recreatiewoning is dat u die maar per week kunt verhuren. Een reguliere woning verhuurt u al gauw per jaar, waardoor u meer zekerheid heeft en minder hoeft om te kijken naar uw belegging. Op dit moment zijn er verschillende soorten vastgoed en rendement die voor u interessant zouden kunnen zijn:
• Een studentenhuis. U koopt een woning aan die u gemakkelijk in verschillende kamers kunt opsplitsen. Omdat u per kamer een redelijk bedrag ontvangt, is het rendement en een studentenhuis erg hoog. Een verstandige keuze dus, maar niet geschikt voor elke stad.
• Een appartement. Het beheren van een appartement is minder intensief dan het beheren van een studentenhuis (waarbij u natuurlijk te maken heeft met meerdere huurders) en brengt ook een redelijk hoog rendement op.

verhuurrendement berekenen

• Ook kunt u investeren in een bedrijfs- of winkelpand. Het rendement hiervan ligt meestal hoger dan bij woningen, maar het risico is navenant.
Beleggen in een woning (een appartement, woonhuis of studentenhuis) brengt relatief weinig risico’s met zich mee en zorgt voor een hoog rendement, dat snel kan stijgen tot wel 8%.

Soorten rendement en vastgoed: u kiest zelf

Omdat het als kleine of middelgrote particuliere belegger soms niet eenvoudig is om met een gerust gevoel een keuze te maken, kunt u gebruik maken van de adviezen en de expertise van een makelaar. Met een gedegen verhuuradvies op zak geniet u met een gerust gevoel van een gezonde belegging!