Icon

Waardestijging Vastgoed

Een goede tijd om te profiteren van de waardestijging vastgoed? Dat is nu! Ook u kunt goed geïnformeerd en gewapend met gedegen advies gaan investeren in vastgoed.

Waardestijging vastgoed: het financiële plaatje

Op dit moment liggen de prijzen van woningen en appartementen op de huizenmarkt laag. Dat betekent dat u, als u nu gaat beleggen en een woning koop, relatief weinig geld kwijt bent aan de aankoop. Daarbij heeft u het vooruitzicht dat de huizenprijzen wel weer stijgende zijn en in de toekomst nog meer zullen gaan stijgen. Het rendement stijgt daardoor ook ieder jaar gestaag. Wilt u de woning in de toekomst weer verkopen, dan verkoopt u een goed onderhouden huis waarschijnlijk tegen een hogere prijs dan de aankoopsom.

De waardestijging vastgoed is ook van toepassing op het rendement dat u uit uw belegging haalt. Doordat de huurprijs elk jaar stijgt, stijgen uw opbrengsten ook. De rente die u over de hypotheek betaalt daalt elk jaar: u lost immers steeds meer af. De VVE-kosten, onroerende zaak belasting en de beheerkosten voor 123Wonen blijven nagenoeg gelijk. De kosten voor u als eigenaar en belegger dalen dus, terwijl uw opbrengsten stijgen. Dat betekent dat de netto opbrengst stijgt, waardoor uw rendement kan oplopen tot wel 8%!

Advies over waardestijging vastgoed

verhuurrendement verhuuradvies

Natuurlijk is de waardestijging vastgoed niet in elk segment gelijk. Zo haalt u soms meer rendement als u investeert in een winkel- of bedrijfspand, maar dan loopt u ook meer risico. Een investering in een pand dat als studentenhuis kan dienen loont zich vrijwel altijd met een (zeer) hoog rendement, maar ook een appartement kan een verstandige keuze zijn. Door advies in te winnen bij een lokale makelaar, weet u dat er rekening gehouden wordt met uw persoonlijke situatie en de kenmerken van de plaats waarin u wilt beleggen. Een verhuuradvies op maat, rekening houdend met uw financiën en de mogelijkheden van de regio? Dat helpt u zeker verder!