Icon

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is er om u als koper te adviseren, terwijl een verkoopmakelaar er is om de verkoper te ondersteunen. Bij een belegging heeft u veel baat bij een veilige en correcte afhandeling van de koop. Schakel daarom een aankoopmakelaar in en profiteer van de adviezen.

Wat doet een aankoopmakelaar?

verhuurrendement aankoopmakelaar

Zoals een advocaat beide partijen verdedigt in een rechtszaak, behartigt een aankoopmakelaar de belangen van de koper terwijl een verkoopmakelaar die van de verkoper verdedigt. Als u gaat beleggen in onroerend goed, is het van belang om alles correct te doen. U kunt u natuurlijk geen extra kosten permitteren, omdat u zo snel mogelijk een hoog rendement wilt behalen. Een zo laag mogelijke koopprijs is daarbij van groot belang. Hoe minder geld u kwijt bent, hoe beter, want de kosten die u maakt zijn van invloed op het te behalen rendement. Door de eenmalige kosten van koopprijs, overdrachtsbelasting, notariskosten, hypotheekakte en kadasterkosten zo laag mogelijk te houden haalt u een hogere opbrengst. Bovendien heeft u dan een lagere hypotheek om af te betalen en betaalt u minder rente.

Naast een aankoopmakelaar: andere adviezen

Verhuurrendement geeft niet alleen aankoopadvies, maar vooral een verhuuradvies. Met het aankopen van een beleggingspand heeft u alleen de eerste stap nog maar gezet. Nu is het zaak om er een slimme investering van te maken en zo te kunnen genieten van een gezonde belegging. Naast een aankoopmakelaar consulteren kunt u via Verhuurrendement ook gebruik maken van een verhuurspecialist. Dat is een lokale makelaar: iemand die de markt en de regio kent en weet wat verstandig is en wat niet. Hij of zij informeert u over de mogelijkheden van een woning, appartement of studentenhuis en weet hoe u voor u relevante huurders bereikt. Voor een gezonde investering maakt u zowel gebruik van een aankoopmakelaar als van een verhuurspecialist.