Icon

Koopprijs Beleggingspand

De koopprijs beleggingspand is op dit moment vrij laag. Dat is voor u als belegger heel interessant, omdat u zo sneller een hoger rendement haalt.

Koopprijs beleggingspand: de situatie nu

Op dit moment liggen de prijzen op de huizenmarkt laag. Dat betekent dat u als u overgaat tot een aankoop relatief weinig geld kwijt bent. Bovendien stijgen de huizenprijzen wel weer, wat er later voor zorgt dat u een huis voor een hoger bedrag weer kunt verkopen. U zou uw spaargeld of uw vermogen op een spaarrekening kunnen zetten, maar verschillende cases van Verhuurrendement hebben al bewezen dat investeren in vastgoed op dit moment een heel gezonde en solide belegging vormt.

De koopprijs beleggingspand en het effect op het rendement

verhuurrendement koopprijs

Als belegger streeft u er natuurlijk naar om zo snel mogelijk een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Het aanvangsrendement kan direct al heel hoog zijn en elk jaar stijgen, als u het slim aanpakt. Om een beeld te krijgen van uw toekomstige financiële situatie kan Verhuurrendement een proefberekening voor u maken. Daarin nemen we verschillende factoren mee die van invloed zijn op de hoogte van het te behalen rendement:
• Het percentage eigen geld;
• De koopprijs en de af te sluiten hypotheek;
• De overdrachtsbelasting;
• De kosten voor de afhandeling door een notaris, de hypotheekakte en de kadasterkosten.
U merkt dat de koopprijs beleggingspand van grote invloed is op de hoogte van de eenmalige uitgaven die u voor een belegging doet. Ook bij het aflossen van de hypotheek en het betalen van de rente daarover is de hoogte van de koopprijs van belang. Hoe lager uw kosten zijn, hoe sneller uw opbrengst stijgt. Natuurlijk dalen uw uitgaven als belegger elk jaar (u betaalt minder rente) en stijgen uw inkomsten (door huurverhoging), maar door verstandige keuzes te maken geniet u al snel van een hoog rendement. Een aankoopmakelaar kan u hierover adviseren!