Warmtepompen worden gezien als hét alternatief voor verwarmen met een cv-ketel. En met de stijgende gasprijzen zie je dat een warmtepomp steeds interessanter wordt. Niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande huurwoningen. Maar wat is precies de meerwaarde van een warmtepomp voor de woning voor u als verhuurder? Wat maakt het zo interessant om het installeren van een warmtepomp te overwegen? Wij leggen het uit in dit artikel.

De energiekosten gaan flink omlaag

Het meest voor de hand liggende voordeel van een warmtepomp is de flinke besparing op de energiekosten. Het installeren van een all-electric warmtepomp bespaart 100% op de kosten voor gas. Met een beperkte hoeveelheid stroom kan een zeer hoog rendement gehaald worden. En dat scheelt flink op de energierekening. Hierdoor is het een extra interessante woning voor potentiële huurders.  

De woning wordt meer waard

Voor u als verhuurder is het een groot voordeel dat de woning meer waard wordt na het installeren van een warmtepomp. De woning die u verhuurt zal aantrekkelijker worden in de woningmarkt en daardoor in waarde stijgen. Daar komt nog bij dat de woning een beter energielabel krijgt. Wanneer u de woning ook nog eens extra isoleert, wordt dat label nog beter.

Ook warmtepompen voor appartementen

Het is goed om te weten dat er ook speciale warmtepompen zijn voor appartementen, de warmtepomp voor mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de lucht uit het mechanische ventilatiesysteem en zet dit om in energie voor het duurzaam verwarmen van het appartement en het verwarmen van water.

Milieuvriendelijk verwarmen

Duurzaamheid is voor steeds meer mensen een belangrijk onderwerp. En daarom is het goed om te weten dat een warmtepomp veel minder CO2 uitstoot dan een cv-ketel op gas. Er is weinig elektriciteit nodig om veel warmte te produceren. Dit zorgt ervoor dat het een milieuvriendelijke manier van verwarmen is. 

Een warmtepomp zorgt dus op verschillende manieren voor een meerwaarde voor de woning(en) die u verhuurt. Genoeg redenen om te kijken wat de beste oplossing is voor uw woning(en). Een installateur kan adviseren over de warmtepomp die in uw situatie het meeste rendement oplevert.

Rate this post