Icon

Investeren Vastgoed

Investeren vastgoed: met de adviezen van een makelaar geniet u binnen no time van een goede belegging. Hoe u dat doet? Verhuurrendement helpt u verder.

Investeren vastgoed: appartement, woning of winkelpand?

Door de lage prijzen is het erg aantrekkelijk om te investeren vastgoed. U bent relatief weinig geld kwijt aan de aankoopsom, waardoor u de hypotheek sneller kunt aflossen. De verhuuropbrengsten blijven wel stijgen, waardoor het rendement per jaar hoger wordt. Zeker bij studentenhuizen in universiteitssteden of appartementen in Nederlandse plaatsen hoeft u niet lang te wachten op huurders, waardoor u de zekerheid heeft dat de huur voor inkomsten gaat zorgen. Over het algemeen hebben bedrijfs- en winkelpanden het hoogste rendement. Een woning is echter veel minder risicovol. Of u kiest voor een studentenpand of een appartement ligt aan de stad en de buurt waarin u wilt gaan investeren vastgoed.

Investeren vastgoed: dit kan Verhuurrendement voor u betekenen

Een lokale makelaar kan u helpen zoeken naar een geschikte woning. Hij of zij kent immers de plaats, de lokale markt en de omgeving en kan u een goed verhuuradvies geven. Zijn er in deze plaats veel studenten op zoek naar een woning of kunt u zich beter richten op starters? Verhuurrendement kan ook het beheer van de woning verzorgen. Om u een idee te geven van de opbrengsten van investeren in vastgoed maakt Verhuurrendement een proefberekening. Daarin worden het percentage eigen geld, de aankoopsom, de jaarhuur, de VvE-kosten en de onderhoudskosten meegenomen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de eenmalige kosten van de belegger, de jaarlijkse uitgaven van u als belegger en natuurlijk de jaarlijkse inkomsten.

Wilt u ook een verstandige belegging doen en genieten van een jaarlijks stijgend rendement? Neem voor advies van een lokale makelaar contact op met Verhuurrendement en start met investeren vastgoed!