Icon

Rendement Beleggen

Hoe hoog is het rendement beleggen? Voordat u een investering in vastgoed doet, is het belangrijk om te berekenen wat u kunt verwachten. Verhuurrendement kan u daarbij helpen.

Rendement beleggen: wat kan Verhuurrendement voor u doen?

Verhuurrendement kan u helpen bij het doen van een belegging. We kunnen u in samenwerking met een lokale makelaar helpen bij het zoeken naar een geschikte woning. Deze makelaar kent de stad en de omgeving goed en weet op welke markt u zich het best kunt richten. Ook bij het kopen en verhuren begeleiden we u. Eventueel kunnen we zelfs het beheer van de woning voor u verzorgen. Maar voordat u daadwerkelijk gaat beleggen, is het verstandig om een proefberekening te maken. Op dit moment liggen de huizenprijzen laag, terwijl de vraag naar huurwoningen hoog is. Daardoor is dit een goede tijd voor een investering. Maar wat is het rendement beleggen?

Rendement beleggen: proefberekening

verhuurrendement berekenen

Om het rendement beleggen te berekenen, maakt Verhuurrendement een proefberekening van uw situatie. Dat doen we door de eenmalige kosten, de jaarlijkse kosten en de jaarlijkse inkomsten tegen elkaar af te wegen. Onder de eenmalige uitgaven vallen:
• De koopprijs (de aankoopsom);
• De overdrachtsbelasting;
• De notariskosten;
• De kosten voor de hypotheekakte;
• De kadasterkosten;
• En de verhuurkosten van 123Wonen.
Onder uw jaarlijkse uitgaven verstaan we bijvoorbeeld de aflossing, de rente, de VvE-kosten, de beheerkosten en de onroerende zaak belasting (ozb). Uw inkomsten zijn de huurprijs en de huurverhoging. De huurprijs stijgt elk jaar; de bruto opbrengst ook. De rente over de hypotheek daalt elk jaar. De kosten voor de ozb, VvE en het beheer door 123Wonen blijven nagenoeg gelijk. De kosten voor de eigenaar dalen dus, terwijl de netto opbrengst stijgt!

Rendement beleggen? Maak een proefberekening. Uit de meeste gevallen komt een hoog rendement, waardoor u profiteert van een heel mooie belegging. Vraag advies aan Verhuurrendement!