Icon

Rendement Vastgoed Berekenen

Rendement vastgoed berekenen kan u vooraf een beeld van de opbrengst van uw belegging geven. Met welke factoren moet u rekening houden en hoe schat u het rendement goed in?

Rendement vastgoed berekenen met een proefberekening

Om een proefberekening te kunnen maken is het belangrijk om vast te stellen wat het percentage eigen geld is dat u in kunt leggen. Bij rendement vastgoed berekenen moet u vervolgens rekening houden met een aantal inkomsten en uitgaven. U begint met het opstellen van uw eenmalige kosten:
• De koopprijs (momenteel zijn de koopprijzen laag, wat gunstig is voor u);
• De overdrachtsbelasting bij de aankoop van het huis;
• De notariskosten (bij het opstellen van de benodigde contracten);
• De kosten voor de hypotheekakte;
• De kadasterkosten.
Vervolgens zijn er nog enkele jaarlijkse uitgaven waarmee u rekening moet houden. Dat betreft bijvoorbeeld de aflossing van de hypotheek, de rente, de VvE-kosten en de ozb (de onroerende zaak belasting).

De inkomsten bij rendement vastgoed berekenen

verhuurrendement berekenen

Ook de inkomsten zijn natuurlijk van belang. Ieder jaar verkrijgt u een bepaald bedrag uit de huurprijs en de jaarlijkse huurverhoging daarvan. Omdat huurwoningen momenteel erg gewild zijn, is verhuren niet moeilijk. Veel mensen kunnen (nog) geen hypotheek afsluiten, maar willen wel graag een nette huurwoning huren. Uit deze markt verkrijgt u uw inkomsten. Het perspectief daarbij is dat de huurprijs elk jaar stijgt, waardoor de bruto opbrengst ook stijgt. De rente op de hypotheek daalt elk jaar. Uw kosten dalen, maar uw netto opbrengst stijgt. Houdt u elk jaar ook rekening met de verhuurkosten en het beheer via Verhuurrendement/123Wonen? Dan bent u er zeker van dat alles correct verloopt en dat u kunt genieten van een verstandige vastgoedbelegging.

Is rendement vastgoed berekenen ook wat u wilt? Informeer dan eens bij Verhuurrendement naar de mogelijkheden!