Icon

Rendement Vastgoed

Rendement vastgoed berekenen? Voordat u een belegging gaat doen is het natuurlijk verstandig om een proefberekening te maken, afhankelijk van het ingelegde eigen geld. Ook kan Verhuurrendement u een verhuuradvies geven.

Rendement vastgoed: verhuuradvies

verhuurrendement verhuuradvies

Het aankopen van een woning of ander vastgoed is een slimme keuze in deze tijd. De huizenprijzen liggen laag, waardoor nu hét moment is voor een belegging. Heeft u een huis gekocht in een studentenstad, dan is het rendabel om per kamer te gaan verhuren, waardoor er een studentenhuis ontstaat. Een studentenhuis heeft een hoog rendement. Andere vormen van het verkrijgen van rendement vastgoed is beleggen in een winkelpand (wat riskanter is dan een woning) of een bedrijfspand. Ook een appartement kan rendabel zijn. Een lokale makelaar kan u verhuuradvies geven. Gaat u voor een woning of een appartement? In welke buurt en welke stad? En in welke doelgroep zoekt u uw huurders?

Proefberekening rendement vastgoed

Verhuurrendement kan voordat u gaat beleggen een proefberekening voor u maken. Hierin nemen we de eenmalige kosten mee, maar ook uw jaarlijkse kosten. Die bestaan uit:
• De aflossing van de hypotheek;
• De rente over de hypotheek;
• De kosten voor de VvE;
• De ozb (onroerende zaak belasting);
• En de kosten voor het beheer door 123Wonen.
Natuurlijk zijn ook uw inkomsten van belang. Die bestaan uit de huurprijs en de jaarlijkse huurverhoging. Het voordeel van een reguliere woning boven een recreatiewoning is dat u een reguliere woning per jaar verhuurt. Zo heeft u meer zekerheid en is het verloop beter te voorspellen. Doordat de huurprijs elk jaar kan stijgen en de rente over de hypotheek elk jaar daalt, stijgt de netto opbrengst. Het rendement is vooral afhankelijk van het percentage eigen geld dat u kunt inleggen.

Ook een idee krijgen van beleggen en rendement vastgoed? Neem dan contact op met Verhuurrendement!