Icon

Vastgoed Investeringen

Vastgoed investeringen: hoe doet u dat het verstandigst en op welk rendement kunt u rekenen? Verhuurrendement kan u adviseren en begeleiden en maakt graag een proefberekening voor u.

Vastgoed investeringen: een prognose maken De stap om uw eigen geld in een onroerend goed-project te steken is misschien groot, maar vastgoed investeringen betalen zichzelf vaak terug. Zeker als u het slim aanpakt. Om u een idee te geven van de kosten, maar ook van de opbrengsten, kan Verhuurrendement een proefberekening voor u maken. Daarbij houden we rekening met een aantal factoren.
• De eenmalige uitgaven voor u, als belegger. Die bestaan uit de koopprijs, de notariskosten, de overdrachtsbelasting, de hypotheekakte, de verhuurkosten voor 123Wonen (de verhuurpartner van Verhuurrendement) en de kadasterkosten.
• Vervolgens dient u rekening te houden met de jaarlijkse uitgaven voor u als belegger. Die bestaan uit de aflossing van de hypotheek en de rente daarover (allebei afhankelijk van het percentage eigen geld dat ingelegd is), de VvE-kosten, de ozb (onroerende zaak belasting) en de kosten voor het beheer door 123Wonen.
• De inkomsten, waar u natuurlijk het meest benieuwd naar bent, bestaan uit de huurprijs en de jaarlijkse huurverhoging. Het voordeel van het verhuren van studentenkamers of een appartement tegenover een recreatiewoning, is dat u een reguliere woning direct voor een jaar kunt verhuren. Zo heeft u veel meer zekerheid!

Slimme vastgoed investeringen Doordat de huurprijs elk jaar stijgt, stijgt de bruto opbrengst ook. De rente over de hypotheek daalt elk jaar, omdat u steeds meer aflost. De kosten voor de ozb, de VvE-kosten en de beheerkosten blijven nagenoeg gelijk. Uw kosten dalen dus, terwijl de netto opbrengst stijgt. Het rendement kan daardoor stijgen tot wel 7% binnen enkele jaren!

Ook vastgoed investeringen doen op een weloverwogen manier? Neem contact op met Verhuurrendement. Door een netwerk van lokale makelaars, ervaring en kennis kunnen we u adviseren over de beste vastgoed investering.